Aktuellt

 • Nu startar årets insamling till förmån för Tanzania

  Har du sparat glasögon som du inte längre använder? I svenska hem finns miljontals glasögon som inte används men som kan vara till stor nytta i andra delar av världen.

 • Video från överlämningsresan 2017

  Specsavers överlämningsresa till Zanzibar, Tanzania februari 2017.

 • Ambassadör: Anna Jansson

  En av alla de som skänkt glasögon i vår insamling är författaren Anna Jansson. På vår Eye Camp fick hennes glasögon en ny ägare i 45-åriga Halima. Halima har aldrig ägt ett par glasögon och behövde hjälp att se bättre på nära håll. Hon blev väldigt stolt när vi berättade att hennes nya glasögon tillhört en berömd författare. 

 • Vi summerar en fantastisk vecka.

  Under våra dagar på Zanzibar har vi hunnit med att göra över 1000 synundersökningar och dela ut närmare 2000 par glasögon.

 • Dag 3 på eyecampen 2017

  Tredje dagen på vår Eye Camp möttes vi av fler människor än någonsin som ville få hjälp. Det är framförallt kvinnor som kommer och besöker oss och många har sina barn med sig. Det väntar tålmodigt i värmen hela dagen om så behövs. Vi har med oss gosedjur och andra små leksaker som vi delar ut till de minsta barnen.

 • Dag 2 på eyecampen 2017

  En dag fylld av glädje och tacksamhet

  På våra två första dagar på Eye Campen har vi hjälp 500 personer att se bättre. Precis som första dagen var kön lång när vi anlände på morgonen. På förmiddagen är det mest vuxna och små barn som vi hjälper, på eftermiddagen kommer skoleleverna i sina fina uniformer. 

 • Dag 1 på Eyecampen 2017

  Så är vi äntligen igång med vår Eye Camp på Zanzibar! 

  Det är varmt, luften står still och solen gassar. När vi kommer fram till skolan i Stone Town där vi ska ha vår Eye Camp möts vi av en lång kö, en del har suttit där sen klockan 5 på morgonen. Det tar en liten stund att få upp alla glasögon vi har med oss och göra i ordning rummen för syntesterna, men efter en timme är vi igång. 

 • Nu är det dags igen!

  Snart är det återigen dags för oss att åka till Tanzania och göra skillnad! Tusen tack till alla fantastiska kunder som under hösten skänkt glasögon och gjort det möjligt för oss att hjälpa. På lördag åker Specsavers team till ön Zanzibar i Tanzania för att göra syntester och dela ut glasögon till behövande.

 • Nytt för i år! Ge syn till Tanzania – så ger vi tillbaka till lokala välgörenhetsprojekt

  Under flera år har Specsavers arbetat med projektet Ge Syn, där tusentals glasögon har skänkts av er i Sverige för att användas på nytt av behövande i Tanzania.

 • Ambassadör: Jan Bylund

  På vår resa till Tanzania träffade vi Mindu, 73 år. Mindu fick sitt första par glasögon på vår eye-camp, glasögon skänkta av komikern Jan Bylund.

 • Ambassadör: Jan Guillou

  I höstas skänkte författaren Jan Guillou flera par glasögon som vi tog med till Tanzania. Ett av paren passade Iddi perfekt! Iddi är 40 år och arbetar som skräddare i Bagamoyo. Tack var Jan Guillous glasögon kan han nu se mycket bättre på nära håll.

 • Vi är tillbaka efter en fantastisk resa!

  Vi har nu återigen landat i kalla Sverige efter en ny fantastisk resa till Tanzania. Stort tack till alla som skänkt glasögon, ni har verkligen förändrat vardagen för mottagarna. Om vi har hittat en match till just dina glasögon så kommer du kunna söka efter ditt namn på sidan hitta din mottagare.

  Här ser ni videon från resan

Sidor