• User warning: The following module is missing from the file system: addanother. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/drupal/htdocs/includes/bootstrap.inc).
 • User warning: The following module is missing from the file system: addtoany. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/drupal/htdocs/includes/bootstrap.inc).
 • User warning: The following module is missing from the file system: collectedsocialmedia. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/drupal/htdocs/includes/bootstrap.inc).
 • User warning: The following module is missing from the file system: csminstagram. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1156 of /var/www/drupal/htdocs/includes/bootstrap.inc).

Aktuellt

 • Video från överlämningsresan 2018

  Specsavers överlämningsresa till Arusha, Tanzania februari 2018.

 • Årets eye-camp slog alla rekord!

  Vi summerar en fantastisk vecka i Tanzania, en vecka där Specavers team hann med att göra synundersökningar på 1400 personer och dela ut över 2000 par glasögon.

  De första dagarna på eye-campen var vi på en skola i staden Arusha, en skola på vilken det går många barn med albinism. De som lider av albinism är extra känsliga för solljus och har ofta problem med synen.  Tack vare alla givmilda kunder som har skänkt glasögon hade vi möjlighet att hjälpa dessa barn med både nya glasögon och framförallt solglasögon.

 • Specsavers team till Arusha i Tanzania

  På lördag åker Specsavers team till Arusha i Tanzania för att göra syntester och dela ut glasögon till behövande. Tanzania är ett av världens fattigaste länder och ett par glasögon kan vara skillnaden mellan fattigdom och att kunna försörja sig själv och sin familj.

  Tusen tack till alla fantastiska kunder som under hösten skänkt glasögon och gjort det möjligt för oss att hjälpa.

  Ni kan följa vår vecka på Eye Campen på vår Facebook-sida och på Instagram, vi heter Specsavers Sverige.

 • Nu startar årets insamling till förmån för Tanzania

  Har du sparat glasögon som du inte längre använder? I svenska hem finns miljontals glasögon som inte används men som kan vara till stor nytta i andra delar av världen.

 • Video från överlämningsresan 2017

  Specsavers överlämningsresa till Zanzibar, Tanzania februari 2017.

 • Ambassadör: Anna Jansson

  En av alla de som skänkt glasögon i vår insamling är författaren Anna Jansson. På vår Eye Camp fick hennes glasögon en ny ägare i 45-åriga Halima. Halima har aldrig ägt ett par glasögon och behövde hjälp att se bättre på nära håll. Hon blev väldigt stolt när vi berättade att hennes nya glasögon tillhört en berömd författare. 

 • Vi summerar en fantastisk vecka.

  Under våra dagar på Zanzibar har vi hunnit med att göra över 1000 synundersökningar och dela ut närmare 2000 par glasögon.

 • Dag 3 på eyecampen 2017

  Tredje dagen på vår Eye Camp möttes vi av fler människor än någonsin som ville få hjälp. Det är framförallt kvinnor som kommer och besöker oss och många har sina barn med sig. Det väntar tålmodigt i värmen hela dagen om så behövs. Vi har med oss gosedjur och andra små leksaker som vi delar ut till de minsta barnen.

 • Dag 2 på eyecampen 2017

  En dag fylld av glädje och tacksamhet

  På våra två första dagar på Eye Campen har vi hjälp 500 personer att se bättre. Precis som första dagen var kön lång när vi anlände på morgonen. På förmiddagen är det mest vuxna och små barn som vi hjälper, på eftermiddagen kommer skoleleverna i sina fina uniformer. 

 • Dag 1 på Eyecampen 2017

  Så är vi äntligen igång med vår Eye Camp på Zanzibar! 

  Det är varmt, luften står still och solen gassar. När vi kommer fram till skolan i Stone Town där vi ska ha vår Eye Camp möts vi av en lång kö, en del har suttit där sen klockan 5 på morgonen. Det tar en liten stund att få upp alla glasögon vi har med oss och göra i ordning rummen för syntesterna, men efter en timme är vi igång. 

 • Nu är det dags igen!

  Snart är det återigen dags för oss att åka till Tanzania och göra skillnad! Tusen tack till alla fantastiska kunder som under hösten skänkt glasögon och gjort det möjligt för oss att hjälpa. På lördag åker Specsavers team till ön Zanzibar i Tanzania för att göra syntester och dela ut glasögon till behövande.

 • Nytt för i år! Ge syn till Tanzania – så ger vi tillbaka till lokala välgörenhetsprojekt

  Under flera år har Specsavers arbetat med projektet Ge Syn, där tusentals glasögon har skänkts av er i Sverige för att användas på nytt av behövande i Tanzania.

Sidor