Nu startar årets insamling till förmån för Tanzania

Har du sparat glasögon som du inte längre använder? I svenska hem finns miljontals glasögon som inte används men som kan vara till stor nytta i andra delar av världen.

För femte året i rad samlar Specsavers in glasögon till behövande barn och vuxna i Tanzania. GeSyn grundades 2013 och hittills har flera tusen tanzanier fått hjälp att se och skapa sig ett bättre liv. I Tanzania kostar ett par glasögon runt 600 kronor medan nästan hälften av befolkningen lever på mindre än en dollar per dag. Behovet är stort och genom att hjälpa människor att se och studera kan vi på lång sikt utveckla samhället. I Sverige finns miljontals avlagda glasögon som inte längre används. Tillsammans ger vi människor förutsättningar att se, utbilda sig, arbeta och försörja sig själv och sin familj.

Till och med 29 oktober kan du lämna in glasögon i alla Specsavers butiker. Våra optiker tar med sig glasögonen när de gör syntester på behövande barn och vuxna i Tanzania. Om du anger ditt namn och din e-mailadress eller ditt mobilnummer skickar vi dig namn och en bild på mottagaren i Tanzania om och när vi finner en match.