PLAZA Kvinna ger sina läsare reportage som berör på riktigt

Modemagasinet PLAZA Kvinna är samarbetspartner till GeSyn. Jonna Dagliden är tillförordnad chefredaktör på PLAZA Kvinna och var på plats på Specsavers eye camp utanför Dar es Salaam i Tanzania i februari 2015. Jonna Dagliden skrev flera reportage om människorna hon mötte på eye campen och om arbetet som Specsavers optiker och optikerassistenter gjorde. Reportagen berörde många läsare och hon möttes av ett stort engagemang.

Modemagasinet PLAZA Kvinna och Specsavers GeSyn projekt startade sitt långsiktiga samarbete under början av 2015. Det var modemagasinets första satsning mot CSR och välgörenhet och redaktionen möttes av ett stort läsarengagemang.

Det är ett stort privilegium att få vara samarbetspartner med Specsavers GeSyn. Deras arbete går verkligen hand i hand med våra värderingar och vi har fått en fantastisk respons både online och genom fina läsarbrev. Konsumenter tycker om företag som är transparenta. Det gäller även våra läsare och de vill att vi som magasin visar engagemang . Därför är vårt samarbete med Specsavers Ge Syn oerhört viktigt. Att dessutom kunna ge våra läsare möjlighet att själva göra skillnad är helt fantastiskt, berättar Jonna Dagliden.

PLAZA Kvinna är ett av Sveriges största modemagasin. Jonna Dagliden är tillförordnad chefredaktör och var själv med på plats när Specsavers optiker och assistenter gjorde syntester och delade ut glasögon till behövande barn och vuxna i Tanzania i februari 2015.

Det går knappt med ord att beskriva min upplevelse av eye campen. Det var en livsomvälvande upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Specsavers personal var otroligt proffsiga och gav så mycket av sig själva. Människorna vi träffade var så inspirerande och det lärde mig så mycket om mig själv och min egen tillvaro, berättar Jonna Dagliden.